Aktuelle nyheder - Byggeri

Sælger kranafdelingen fraSalget af Ajos' kranafdeling til Normas Cranes er en realitet 1. april 2021, fortæller Ole Wamsler, adm. direktør i Ajos, der nu vil prioritere investeringer i virksomhedens andre afdelinger.

Sælger kranafdelingen fra

SPONSORERET INDHOLD: Ajos konsoliderer sig med frasalg af kranafdeling. Indtægten skal geninvesteres i udlejningsvirksomheden, der vil styrke sin position på bl.a. salg og udlejning af svanemærkede pavillonløsninger

Del artiklen på

Med opnåelsen af licens til at opføre svanemærkede byggerier med sine pavillonmoduler har Ajos for alvor markeret sig som en førende leverandør på pavillon-udlejningsmarkedet. Det anerkendte miljømærke har sat endnu mere tryk på en i forvejen markant efterspørgsel på de bæredygtige og fleksible moduler.

Den positive situation får nu Ajos til at konsolidere sig gennem et frasalg af sin kranafdeling til kranvirksomheden Normas. Indtægten fra salget skal i tråd med virksomhedens strategiplan investeres i Ajos' øvrige brancheområder for at fastholde sin førende position.

- Vi er inde i en fantastisk udvikling på særligt skur, modul og pavillonmarkederne, hvor vores løsninger er meget eftertragtede. Ikke mindst som følge af Svanemærket på vores pavillonløsninger. For at følge med udviklingen skal vi løbende investere for at fastholde momentum, og det kræver en prioritering fra vores side af investeringsmidlerne, siger adm. direktør Ole Wamsler.

Tilpasses til den enkelte funktion
Ajos’ pavillonmoduler bliver i stigende grad anvendt som midlertidige skoler, børneinstitutioner eller til genhusning i forbindelse med de store renoveringsprojekter samt til studerende, ældre, flygtninge, hjemløse samt andre, som akut har brug for en midlertidig bolig.

De kan bygges sammen i stort antal og i flere plan og tilpasses til den enkelte funktion. Den løsning har et stigende antal kunder fået øjnene op for, og efterspørgslen kræver løbende og markante investeringer for Ajos.

I efteråret 2020 frasolgte virksomheden ligeledes sin afdeling for hejs, og argumenterne for handlerne er identiske.

- Vi sælger en afdeling, som vi i flere år har investeret et anseeligt millionbeløb i, og som har tilbudt kunderne moderne og brugervenlige kranløsninger. Men det ville kræve yderligere et trecifret millionbeløb, hvis vi skulle følge 100 % med markedets efterspørgsel, siger Ole Wamsler.

En solid ordrebog følger med
Med i handlen følger størstedelen af medarbejderne, alt materiel i form af tårn- og semimobilkraner, reservedele samt en solid ordrebog. Selv om det bliver vemodigt at sige farvel til de dygtige medarbejdere og de trofaste kunder, er Ajos' direktør ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning.

- Både vores kunder og medarbejdere vil drage stor fordel af, at kranafdelingen købes af Normas Cranes, der er en af de absolut førende kranoperatører i Danmark og som er anerkendt for sin høje kvalitet og service. Normas Cranes er en virksomhed, der ikke beskæftiger sig med andet end kraner og får derved styrket deres position markant, siger Ole Wamsler.

- I bund og grund er situationen opstået på baggrund af et positivt problem, da vi har en økonomisk sund forretning. Men vi vælger at frasælge den velkørende kranafdeling, da vi kan gøre Ajos til en endnu bedre forretning ved at prioritere vores investeringer i de andre afdelinger, fortsætter han.

Han har selv noteret sig en stigende konsolidering i udlejningsbranchen, hvor flere aktører forstærker sine positioner på specialområder.

- Derfor er vi også nødt til at handle, og ved at fokusere vores investeringer kan vi styrke vores konkurrenceevne yderligere i resten af forretningen, siger Ole Wamsler.

Handlen sker med virkning fra 1. april 2021. Parterne har aftalt ikke at oplyse købesummen.

Læs mere om Byggeri

1/3 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.