Aktuelle nyheder om byggebranchen - Gulve

Bambus nu som sildebensparketBambus til gulve kommer udelukkende fra Kina, da de sorter, der vokser her, har en hårdhed på op til 9,5 på Brinell-skalaen (komprimeret), høj slidstyrke og lav udvidelseskoefficient.

Bambus nu som sildebensparket

Bambus er meget slidstærkt og derfor velegnet til gulve med meget trafik. Nu fås de bæredygtige gulve også som klassisk sildebensparket

Del artiklen på

Af Louise Skjellum Strøbech

Greve-virksomheden Holse & Wibroe, der har forhandlet bambusgulve fra Kina siden 2004, har føjet sildebensparket til sortimentet. En af fordelene ved bambus på gulvet er, at det er meget hårdt og slidstærkt, og derfor egner sig til områder med meget trafik. En anden fordel er den bæredygtige profil, som bambus har, bl.a. fordi det er en hurtigvoksende græsart, der som gulv kan sammenlignes med træ.

Hvor et egetræ er ca. 50 år om at vokse op, er en bambus typisk klar til at blive fældet efter ca. 4-6 år. Bambus frigiver desuden 35 % mere ilt end almindelige træsorter og gror hurtigt og uden brug af pesticider, kunstig gødning eller herbicider. Bambus recirkulerer også store mængder CO2, hvilket er en fordel, hvis man f.eks. gerne vil certificere byggeriet efter DGNB-standarden.

- Det er et meget fleksibelt produkt i forhold til projektsager. Her kan vi tilpasse produktionen til det behov og de ønsker, kunden har, uden at det behøver at koste mere. Man kan med andre ord få det udtryk, man gerne vil have, siger adm. direktør Ole Holse.


Læs mere om Gulve

12/6 2018
GulveEpoxy gulveFliseklæberFodlisterFodpanelerForkantslisterFugemasseGulvbelægningGulvisoleringGulvmaskinerGulvslibereGulvspartelGulvstrøerGulvvarmeKrydsfinerListerLydisoleringSpånpladerSportsgulve med lamelparketSportsgulve med linoleumSportsgulve med massiv parketSportsgulve med PU-belægningSportsgulve med vinylbelægningTrægulveUndergulveVandtætningVintermåtterTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder