Aktuelle nyheder om byggebranchen - Gulve

Forbo mangedobler salg af miljørigtige gulveForbo oplevet en rekordstor stigning i salget af trægulvets afløser, design-vinylfliserne Allura.

Forbo mangedobler salg af miljørigtige gulve

Alt fra plejehjem over pizzarier til hoteller har set fidusen i at indrette med robuste og miljøvenlige gulve, der til forveksling ligner ægte træ

Del artiklen på

Det skal se hyggeligt og flot ud, men samtidig være super praktisk og nemt at gøre rent. Sådan lyder kravet til gulvene hos flere og flere både private og offentlige kunder. Den tendens har fået salget af gulve, der ligner ægte træ, men faktisk er både praktisk og miljøvenlig vinyl, til at stige markant.

- Salget er vokset markant. Vi har mangedoblet salget af de naturtro gulve alene i år, hvilket er usædvanligt i vores branche, siger Christian Iversen, direktør for Forbo Flooring Danmark.

Det er især vinylfliserne Allura, som Forbo lancerede en opdatering af i foråret, der har trukket salget i vejret. Vinylen er populær, fordi den er ekstrem rengøringsvenlig, robust og leveres i fliser, så man kan nøjes med skifte en enkelt lille flise ud i stedet for hele gulvet, hvis der skulle ske en skade - eller man ønsker, at dele af gulvet skal ændres.

Det sidste er blandt andet vigtigt inden for retail, hvor indretningen oftere skifter.

Ligner ægte træ
Men den vigtigste grund til, at alt fra plejesektoren over restauranter til butikker og kontorer vælger det tidligere så udskældte vinylgulv er, at det umiskendeligt ligner ægte træ:

- Tidligere lignede vinyl et kunstigt produkt med et fladt print på. I dag er teknologien meget mere avanceret. For eksempel er årerne 3D-præget ind i fliserne, så du fysisk kan mærke linjerne i ’træet’. Det giver nogle helt andre mulighed for butikker og for eksempel sengestuer, hvor man kan få en varme og hjemlighed ind i indretningen, som før ikke var mulig af praktiske årsager, siger Christian Iversen.

En lang række internationale detailkæder har allerede lagt ordrer på Allura i deres butikker, både i Danmark og i resten af verden. Jysk og Sengespecialisten får det vellignende 'trægulv' i alle deres butikker, men også Sport24 er blandt de detailkæder, der nyder godt af vinylgulvets praktiske og æstetiske fordele.

-los


Læs mere om Gulve

18/12 2017
GulveEpoxy gulveFliseklæberFodlisterFodpanelerForkantslisterFugemasseGulvbelægningGulvisoleringGulvmaskinerGulvplejemaskineGulvslibereGulvspartelGulvstrøerGulvvarmeIndustristøvsugerKrydsfinerListerLydisoleringSpånpladerSportsgulve med lamelparketSportsgulve med linoleumSportsgulve med massiv parketSportsgulve med PU-belægningSportsgulve med vinylbelægningTrægulveUndergulveVandtætningVintermåtterTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder