Utzin utz
scroll
Schhhyyy – nyt gulv hjælper på støjen

Schhhyyy – nyt gulv hjælper på støjen

Atten decibel. Det lyder måske ikke af meget. Men det har faktisk en stor betydning, når det handler om, hvor meget akustisk larm, der kan være i et rum

Af Chris Kragh

Og op til netop 18 decibel, det er så meget, en ny gulvserie fra Garant er udviklet til at kunne sænke støjen.

Nordic by Garant hedder serien, der, som navnet antyder, har et rent og varmt skandinavisk udtryk i sit design.

– Akustik er blevet et kæmpe issue, og især i løbet af de sidste otte til ti år er der kommet kæmpe opmærksomhed på det. Vi oplever, at næsten alt nybyg er med glatte flader og store gipsvægs- og vinduespartier, som kaster lyden rundt i rummet, og derfor søger folk et gulv, der hjælper til en god lyd, siger Erik Vangsgaard, kategorichef for gulve hos Garant, i en pressemeddelelse.

Andre ting, der har haft en stor betydning for, at larm i rummene er blevet et reelt større problem, er blandt andet, at vores rum er blevet væsentligt større, og så har vi generelt færre bøger og tekstiler i hjemmet. Ting, der ellers absorberer lyden rigtig godt. Men de er gledet ud af vores indretning i takt med, at teknologien og boligtrendsene har ændret sig. Og således må der nye produkter til at opfylde behovet for, at det ikke lyder som en tom lagerhal med højt til loftet, når man taler hen over middagsbordet.

Den nye gulvserie beskrives som vedligeholdelsesfri, slidstærk og 100 % vandfast.

– De vedligeholdelsesfri gulve udgjorde for bare fem år siden cirka 30 % af de gulve, vi solgte, men i dag gælder det for omkring 70 %. Folk vælger det simpelthen, fordi det er utrolig praktisk og let at holde, og det er tilmed let at lægge, siger Erik Vangsgaard.

Nordic by Garant lægges som så mange andre af denne type gulve med et limfrit kliksystem, men der er også gulve til fuldlimning, så der er flere muligheder.

Garant er en kæde bestående af 65 butikker. Foruden gulve som Nordic-serien forhandler kæden også produkter inden for tæpper, klinker og gardiner.

Du kan læse flere artikler fra gulvbranchen i magasinet GULV - klik her

5/7 2024