Aktuelle nyheder om byggebranchen - Gulve

Verdens første tekstilgulv, der kan vaskesFlotex er fremstillet af 67 procent genanvendte materialer og er desuden 100 procent vandtæt, hvilket betyder, at der udelukkende er brug for vand og standardrengøringsmidler til rens.

Verdens første tekstilgulv, der kan vaskes

Forbo Flooring har ifølge dem selv udviklet det, der er verdens eneste tekstile gulvbelægning, der er lige så nemt at gøre rent og vaske som et elastisk gulv

Del artiklen på

Gulvtæpper er ikke noget, der normalt bliver forbundet med et godt og hygiejnisk indeklima – de samler støv og er noget nær umulige at holde rene og er derfor sjældent et valg til indretninger med høj grad af hygiejne og tung fodtrafik.

Men nu har Forbo udviklet deres såkaldte Flotex-gulvbelægninger, der ifølge virksomheden er den eneste vaskbare tekstile gulvbelægning i verden.

- Vi bruger et sted mellem 80 og 90 procent af al vores tid indendørs, og man tilskriver indeklimaet på vores arbejdspladser 11 procent af alle astmatilfælde på verdensplan. Derfor er der i den grad brug for en gulvbelægning, der yder beskyttelse mod mug, lugte og bakterier. Det er den væsentligste grund til, at vi har udviklet Flotex, forklarer Thomas Kjær, der er teknisk chef hos Forbo Flooring Danmark.

Gulvet, der giver godt indeklima
De særlige fibre i Flotex-plankerne er i glat, opretstående 6.6-nylon, der har en evne til at opsamle fine støvpartikler og først slippe dem i forbindelse med støvsugning – og så har alle Flotex-produkter fået en særlig anti-mikrobiel behandling, der beskytter mod udvikling af husstøvmider og bakterier, såsom MRSA og E-coli.

Flotex er fremstillet af 67 procent genanvendte materialer og er desuden 100 procent vandtæt, hvilket betyder, at der udelukkende er brug for vand og standardrengøringsmidler til rens. Sammen sikrer det, at indeklimaet kun bliver udsat for en minimal andel af farlige kemikalier.

Alle fordele i et gulv
Flotex er den optimale kombination af det skridsikre og akustiske fra tekstiler, holdbarheden fra elastiske gulvbelægninger og de mange designmuligheder i plankeformatet – uden at man behøver at gå på kompromis med indeklimaet og hygiejnen. Det gør de seks nye Flotex-kollektioner til et oplagt valg til indretninger, der kalder på både sikkerhed, god akustik, varme og velvære, eksempelvis i åbne kontorlandskaber, biblioteker, lufthavnslounges eller plejesektoren.

-jhn

Fakta:
Flotex-seriens planker måler 25 x 100 cm og fås i seks mere forskellige design – Triad, Box-cross, Lava, Seagrass, Concrete og Wood, der er skabt ved hjælp en særlig prægeteknik i luven. Desuden findes forskellige mønstre og et hav af farver. Til sammen giver det indretningsarkitekter og designere et uendeligt antal muligheder; fra farverige, komplekse gulve til minimalistiske og elegante kombinationer, hvor det er form og luvretning, der skaber et opsigtsvækkende mønster under fødderne.


Læs mere om Gulve

9/8 2017
GulveEpoxy gulveFliseklæberFodlisterFodpanelerForkantslisterFugemasseGulvbelægningGulvisoleringGulvmaskinerGulvplejemaskineGulvslibereGulvspartelGulvstrøerGulvvarmeIndustristøvsugerKrydsfinerListerLydisoleringSpånpladerSportsgulve med lamelparketSportsgulve med linoleumSportsgulve med massiv parketSportsgulve med PU-belægningSportsgulve med vinylbelægningTrægulveUndergulveVandtætningVintermåtterTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder