left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Ny Landrover Defender inden årets udgangTest af ny Defender finder sted på let ujævne kenyanske landeveje et stykke uvejsom vej fra de større byer

Ny Landrover Defender inden årets udgang

Landrover har testet deres Ny Defender i mudder og vand og på de let ujævne kenyanske landeveje

Del artiklen på

Af Jørli Petersen

Den 30. april 1948 kunne man finde et helt nyt og anderledes køretøj på biludstillingen i Amsterdam. Nyheden var Land Rover Defender, en britiske version af den amerikanske Jeep, en bil der mere eller mindre var blevet til af ren nød, en bil der blev fremstillet af de materialer, der var tilgængelige i rigelige mængder i efterkrigstidens England, men også en bil, der skulle vise sig at være ganske holdbar.

  Betegnelsen holdbar skal i denne sammenhæng forstås som levetid for modellen, og i dette efterår vender den legendariske Defender tilbage til brug i alle typer terræn, og Land Rover stikker ikke noget under stolen. På de første billeder af Defender under test i Kenya står der ganske præcist, at ny Defender er den bedste 4x4 nogensinde, endda med stor afstand til nærmeste konkurrent.

  Den påstand glæder vi os til at se nærmere på, men indtil videre er det meget tyndt med oplysninger om den nye barske Land Rover, som også skulle være bygget til kørsel i vanskeligt terræn. Testen i Kenya sker i vand, i terræn og selvfølgelig på de hullede landeveje, som ikke er så svære at finde i Kenya, dertil har bilen været testet i tempetarurer fra minus 40 til 50 plus, og så lægger vi mærke til flere interessante oplysninger, som vi kan udlede af det tilgængelige materiale.

Land Rover nævner to ord i sammenhæng. Defender og komfort: En hand-core Land Rover med komfort?

  Det er kun meget få danskere, der ved, om det nu også er tilfældet. De, der ved noget, er repræsentanter for den danske krigsminister, som var været et smut i England for at se nærmere på ny Defender. Land Rover har sendt en tidlig invitation, og satser på at få smidt Mercedes på porten som leverandør til det danske krigsapperatur.

  Vi lægger også mærke til, at rattet i de biler, der testes i Kenya, sidder i venstre side, og det passer perfekt med den kendsgerning, at den nye Land Rover slet ikke skal produceres i England, måske af frygt for følgerne af Brexit. Land Rover ligner mere og mere et bilmærke på flugt.

  Ny Land Rover Defender skal bygges på en helt ny fabrik i Slovakiet. Defender forventes at få officiel premiere på efterårets biludstilling i Frankfurt og skulle kunne købes i Danmark inden årets udgang.

Læs mere om Biler til byggebranchen

6/9 2019