Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Vær opmærksom på de nye regler for skurvogne og håndværkertrailereIfølge Statistikbanken er der registreret 64.055 påhængsvogne over 2000 kilo samt 192.510 med en vægt under de to ton.

Vær opmærksom på de nye regler for skurvogne og håndværkertrailere

Nye regler skal sikre en mere ensartet kvalitet i syn af påhængsvogne på tværs af alle bilsynsvirksomheder. Det betyder, at nogle synsleverandører ikke opfylder de skærpede kvalitetskrav

Del artiklen på

Håndværkervirksomheder og andre erhvervsdrivende, der skal have en Tempo100-godkendelse eller foretage et ejerskifte af firmaets påhængsvogne, skal have påhængsvognen til syn.

Nye skrappere regler for inspektion af påhængsvogne betyder imidlertid, at markant færre inspektionshaller fremover vil have tilladelse til at syne trailere, skurvogne og påhængsvogne med en tilladt totalvægt på mere end 750 kilo og under 3500 kilo.

- Regelændringen omfatter de fleste påhængsvogne, fordi hovedparten, der bruges i erhvervsøjemed, skal fragte maskiner, instrumenter og tungere gods og ofte vejer over 750 kilo.

- Formålet med de nye regler er at sikre en mere ensartet kvalitet i syn af påhængsvogne på tværs af alle bilsynsvirksomheder og på den måde forbedre trafiksikkerheden. Det er positivt for alle trafikanter, siger teknisk konsulent hos Applus+ Bilsyn, John Gantzhorn.

Indtil nu har en lang række af synsvirksomheder kontrolleret påhængsvogne ved hjælp af en donkraft. Men med de nye regler skal synsmedarbejdere fremover udføre et syn ved hjælp af en mekanikergrav eller en egnet lift, så vognen kan inspiceres ordentligt nedefra.

- Før næste syn skal man være opmærksom på, om man skal finde en ny synsvirksomhed, fordi mange synsleverandører ikke opfylder de skærpede kvalitetskrav. Det kan man undersøge på synsvirksomhedens hjemmeside. Hos Applus+ Bilsyn har vi 50 inspektionshaller i hele landet, som følger kravene, siger John Gantzhorn.

Påhængsvognens egenvægt og totalvægt henfører til hhv. vægt uden og med udstyr. Vægtene står anført på påhængsvognens registreringsattest.

-dc

Læs mere om Biler til byggebranchen

12/6 2023