Aktuelle nyheder - Byggeri

12 km superledende kabelsystemSuperledende kabler muliggør høj transmission, der kan transportere store mængder elektrisk energi i et yderst kompakt kabeldesign.

12 km superledende kabelsystem

NKT og seks andre partnere påbegynder nu udviklingen af teknologien til SuperLink, som er et superledende kabelsystem, der bliver specialdesignet til München

Del artiklen på

NKT og seks andre partnere påbegynder nu udviklingen af teknologien til SuperLink, som er et superledende kabelsystem, der bliver specialdesignet til storbyen München i Tyskland. Når prototypen er udviklet og projektet har været i udbud, forventes SuperLink at blive et underjordisk kabel på 12 km. For NKT er det ambitiøse projekt en vigtig indikation af det fremtidige potentiale for superledende kabler:

- Vi er stolte af at deltage i den indledende udvikling af SuperLink-projektet, hvor Stadtwerke München og Stadtwerke München Infrastruktur tager et stort skridt i at kommercialisere superledende kabelteknologi. Det er vigtigt at fortsætte udviklingen af innovative løsninger for at understøtte den globale overgang til vedvarende energi og her specifikt de tyske ambitioner i Energiewende. Vi ser superledende kabelsystemer som en del af fremtiden til at optimere distributionen af grøn energi i større byer som München, siger Anders Jensen, der er Chief Technology Officer hos NKT.

I et tæt samarbejde med de andre partnere Linde plc, THEVA, Südwestfalen Universitet, Stadtwerke München og Stadtwerke München Infrastruktur og Det Teknologiske Institut i Karlsruhe (KIT) starter NKT nu udviklingen af prototypen til kabelsystemet designet med højtemperatur-superledere til Stadtwerke München Infrastruktur, som er et datterselskab af Stadtwerke München.

Superledere løser globale udfordringer
Storbyer i hele verden har de samme udfordringer ift., at et stigende indbyggertal medfører en øget efterspørgsel på grøn elektricitet. Det udfordrer kapaciteten i de eksisterende elnet, og med sine 1,5 millioner indbyggere er München oplagt til udviklingen og live-test af superledende kabler ift. udvidelse af elnettene i byområder.

- SuperLink vil blive en skræddersyet løsning til Stadtwerke München, som vi forventer kan være med til at vise, at teknologien er kommercielt bæredygtig til at imødekomme de udfordringer, der er affødt af urbanisering, øget elektrificering samt integrationen af mere vedvarende energi. Superledende kabler vil gøre det muligt at udvide elnettene i kritiske områder uden, at man skal grave den halve af by op, siger Anders Jensen.

Superledende energikabler er ekstremt kompakte sammenlignet med konventionel kabelteknologi og kan derfor blive en vigtig brik i overgangen til vedvarende energi i byområder grundet den høje transmissionskapacitet. SuperLink forventes at have en effekt på 500 MW og vil blive installeret mellem to transformerstationer i München ved at genbruge eksisterende kanaler for at minimere anlægsarbejdet.

-kj

Læs mere om Byggeri

28/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.