Bæredygtigt byggeri i fokus på klimaerhvervsskole
Rybners i Esbjerg, og Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i Herning bliver klimaerhvervsskoler, der blandt andet skal arbejde med omlægning af energisektoren og bæredygtigt byggeri
Af Dan Bjerring
Christiansborg
Der er afsat cirka 105 millioner kroner årligt i 2024–2028 og cirka 30 millioner kroner årligt derefter til etablering og drift af de tre klimaerhvervsskoler.
De skal være med til at sikre, at erhvervsskoler og elever i hele landet er på forkant med den grønne omstilling, og at der uddannes dygtige faglærte med kompetencer og færdigheder inden for blandt andet bæredygtigt byggeri.
Skolerne skal fungere som drivende kræfter for udviklingen på tværs af alle erhvervsskoler og udbydere af arbejdsmarkedsuddannelser og skal sprede ny viden til alle erhvervsskoler i landet.
3D print af huse
Rybners udpeges til at være klimaerhvervsskole inden for omlægning af energisektoren og får
mulighed for at udvikle og tilbyde undervisning i særlige teknologier inden for energiområdet - eksempelvis vindenergi, varmepumper og solceller.
Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasierskal blandt andet arbejde målrettet med bæredygtig byggeri.
Inden for byggeri forventer skolen at arbejde med ny teknologi inden for blandt andet 3D-print af huse, genbrugsbyggematerialer, renovering, naturmaterialer.
Færre byggeskader
Skolen vil arbejde med teknologi og udvikle undervisning, der kan bidrage til at mindske byggeskader og materialespild inden for byggebranchen ved at udvikle forløb, hvor elever fra forskellige skoler og på tværs af uddannelser inden for byggeriet skal samarbejde og få bedre indblik i hinandens fag og hele byggeprocessen.