Aktuelle nyheder - Byggeri

Fornuftigt at tage de langsigtede briller på Adm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne, Troels Blicher Danielsen.

Fornuftigt at tage de langsigtede briller på

Tekniq Arbejdsgiverne er glade for, at den politiske aftale om udvidet og forlænget hjælp til erhvervslivet bl.a. rummer en styrkelse af Omstillingsfonden

Del artiklen på

Der er ifølge Tekniq Arbejdsgiverne flere positive elementer i den aftale, som i nat blev indgået af et bredt flertal i Folketinget, om hjælp til danske virksomheder, der stadig er ramt af corona-krisens konsekvenser. Især styrkelsen af Omstillingsfonden giver god, langsigtet mening for medlemmerne af Tekniq Arbejdsgiverne:

- Det er vigtigt, at vi har de langsigtede briller på, når danske virksomheder skal styrkes til ikke bare den akutte krise, men især også til tiden efter Covid-19, siger Troels Blicher Danielsen, der er adm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer ca. 4100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Måske nok et beskedent beløb
Omstillingsfonden skal give faglærte, som er i beskæftigelse, mulighed for at deltage i akademi- og diplomuddannelser. Grundet corona-krisen har der været større efterspørgsel på fondens midler for 2020, som nu er opbrugt. Derfor tilføres Omstillingsfonden nu 10 mio. kr. resten af året.

- I det store billede er det måske nok et beskedent beløb, men det sender et vigtigt signal til virksomhederne og viser, at man politisk er bevidst om, at krisens konsekvenser kan være langstrakte. Samtidig får man med aftalen mulighed for at tilføre virksomhedernes medarbejdere nye og opdaterede kompetencer, der kan blive god brug for, når vi skal have genrejst dansk økonomi og dansk erhvervsliv, siger Troels Blicher Danielsen.

Kafka kunne ikke have fundet på det
Én ting, der ikke var med i aftalen, var en nærmere beskrivelse af, hvordan virksomhederne skal forholde sig til de nye forvirrende og ugennemsigtige krav og anbefalinger om corona-tests, tilsyn, dokumentation og andre bureaukratiske krav for europæiske og danske kollegaer, der bor i et andet EU-land, men arbejder og bidrager til det dansk samfund:

- Det skaber stor usikkerhed ude i virksomhederne. Nu har vi to kort over smittefare i EU. Ét for personer, der arbejder i Danmark og ét for turister. Det vil sige, at det samme land kan have to farver – afhængigt af om europæeren, der vil til Danmark, skal på arbejde eller på ferie. Kafka kunne ikke have opfundet noget så forvirrende og ugennemskueligt. Hvilken dokumentation skal man have, og hvilken type test er god nok? Spørgsmålene er uendelige. Svarene er fraværende. Det er vigtigt at få styr på dette, så virksomhederne ikke skal fyre folk, bare fordi de har valgt at bo i et andet EU-land, men arbejder i Danmark, siger Troels Blicher Danielsen.

-kj

Læs mere om Byggeri

28/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.