bygma
bygma
scroll
Taasinge Elementer er ledelseskarrusellen, der aldrig stopper Henrik Mielke skal være med til at udvikle forretningen og styrke Taasinge Elementers position i byggeriets grønne omstilling.

Taasinge Elementer er ledelseskarrusellen, der aldrig stopper

Erfarne Henrik Mielke afløser bestyrelsesformand Steffen Baungaard hos Taasinge Elementer, der dermed fortsætter sin høje omsætning af ledere. Mielke kommer til fra MT Højgaard Holding, hvor han er blevet afløst af ingen ringere end Steffen Baungaard

Siden foråret 2023 har Taasinge Elementer skiftet godt ud på flere ledelsesposter. Senest i september blev Steffen Baungaard ansat som bestyrelsesformand, og hans fornemste job blev at skulle finde en ny administrerende direktør, efter at tre forskellige profiler havde været ansat siden maj.

Nu flyver Steffen Baungaard imidlertid selv videre. I slutningen af 2023 takkede han ja til en ny udfordring som koncernchef i MT Højgaard Holding.

Det betød samtidig udtræden af en række bestyrelser i byggeriet - herunder Taasinge Elementer.

I stedet skal Henrik Mielke nu afløse Steffen Baungaard.

Henrik Mielkes CV tæller blandt andet mere end to årtier i Enemærke & Petersen - heraf godt syv år som adm. direktør - og senest knap to år som koncernchef i MT Højgaard Holding, hvor han i december sidste år blev afløst - ja, af netop Steffen Baungaard.

Henrik Mielke har omfattende erfaring med bestyrelsesarbejde og blev sidste år udnævnt som formand for DI Byggeri, der repræsenterer omkring 6700 virksomheder i bygge- og anlægssektoren.

Han er også med i styregruppen bag Byggeriets Handletank for Bæredygtighed, der arbejder for en fælles strategisk retning på tværs af værdikæderne i den grønne omstilling af byggeriet.

- Taasinge Elementer er en spændende virksomhed med et stort potentiale, som jeg gerne vil være med til at udvikle yderligere. Jeg kommer med mange års erfaring med ledelse i byggeriet, et stort netværk i branchen og et indgående kendskab til elementbyggeri.

- Som formand bliver min rolle at være sparringspartner for ledelsen og hjælpe med at udvikle forretningen. Byggeriet har brug for løsninger, der kan sætte fart på den grønne omstilling, og her kan Taasinge Elementer, som specialist i træelementer, få en endnu større rolle, end de har i dag, siger Henrik Mielke.

Den nu afgåede formand Steffen Baungaard har selv været med til at udpege sin efterfølger og vil fortsat have en plads i bestyrelsen hos Taasinge Elementers ejer, Nordic Waterproofing Group.

Turnaround med en højere grad af specialisering
Taasinge Elementer er i disse år i gang med at fremtidssikre sin produktion af præfabrikerede elementer til byggeriet og satte i 2023 yderligere fart i omstillingen gennem en ny strategi.

Med 'design for manufacturing' som omdrejningspunkt har virksomheden rettet fokus mod øget specialisering og standardisering af interne processer.

- Det handler i bund og grund om, at vores processer skal være mere ensartede, så vi i videst mulige omfang sikrer et minimalt CO2-aftryk og en effektiv produktion og montage i vores projekter.

- Det medfører samtidig en højere grad af specialisering i vores tilgang til forskellige typer af byggerier. Produktet, vi leverer til kunden, er i udgangspunktet det samme, men processen bliver mere smidig og enkel for både kunden og os selv, forklarer Executive Officer Birgitte Clausen.

Visionen er en fleksibel og skalérbar produktion med en højere grad af automation, hvor mennesker og robotter arbejder sammen om at producere fremtidens byggeelementer i træ.

Også på dette område vil Henrik Mielke tilføre viden og kompetencer. Han har i mange år været optaget af lean og er tidligere formand for Lean Construction-DK.

Birgitte Clausen understreger, at den nye strategi er en omfattende øvelse, der kræver en gradvis omstilling af måden at arbejde på.

- Vi er i gang med en turnaround efter nogle hårde år, hvor ikke mindst 2023 var utilfredsstillende. Heldigvis ser vores 2024 mere positivt ud.

- Vi har allerede langt over halvdelen af den budgetterede omsætning i ordrebogen og forventer et rigtig travlt år på vores fabrikker, siger Birgitte Clausen.

-dc

23/1 2024