scroll
Ny vinduesafdækning beskytter vinduerne i anlægsfasener gennemsigtigt, så man undgår unødvendig kunstig belysning inde i bygningen, og samtidig yder Wincover en bedre isolering af vinduerne og holder effektivt på varmen.

Ny vinduesafdækning beskytter vinduerne i anlægsfasen

Projektudviklingsselskabet Living Development har længe ledt efter en effektiv løsning til at beskytte vinduerne under større byggerier. Nu er afdækningsproblemet løst med nyt simpelt patenteret produkt

For at minimere energiforbrug i forbindelse med udtørring og opvarmning under et byggeri, monteres vinduerne som noget af det første, da selv de bedste interimslukninger ikke er bæredygtige. Normalt anvender man plastik og tape til at afdække vinduerne, men plastikken yder ingen sikkerhed til vinduerne, og samtidig er det til stor gene for murerne.

Plastikken river sig ofte løs, ødelægger glas og rammer og beskytter ikke mod mørtel, der sætter sig på vinduerne. Det kan være en bekostelig affære, når helt nye vinduer skal udskiftes grundet slag eller anden skade.

Problemstillingen er mere end velkendt hos projektudviklingsvirksomheden Living Development. Derfor har man afprøvet Wincover moduler til opførslen af 38 rækkehuse i Strib, og tilbagemeldingerne har været overvældende.

- Murerne siger, at de helst ser denne form for afdækning anvendt fremadrettet. Vi var lidt nervøse for, om modulerne ville være til gene for murerne, men det viser sig, at det er nemmere for dem at passe deres arbejde. Derudover er det lettere for håndværkerne inde i huset at arbejde, da modulerne lukker dagslys ind. Og vigtigst af alt, så beskytter det vinduerne, så de ikke får skader under opførslen, forklarer projektchef fra Living Development, Kim Olesen Gammelgaard.

Sparer tid og bøvl
Modulerne er opfundet af bygningsingeniør Søren Kristensen, der blandt andet i sine år i vinduesbranchen undrede sig over, at der ikke fandtes et slagfast beskyttende og genanvendeligt produkt til vinduer i anlægsfasen. Han udviklede, finpudsede og patenterede derfor Wincovers beskyttelsesmoduler, og de bliver nu anvendt på byggepladser over hele landet.

- Jeg kunne se et behov i markedet, der ikke var blevet afdækket. Det er simpelthen for dyrt, at vinduer beskadiges af faldende genstande, mørtelrester og andet. Samtidig er det typisk et frygteligt bøvl at montere afdækninger med plastik, som ofte river sig løs og er svært at afmontere uden at beskadige vinduesrammerne. Det har været vigtigt for at os at udvikle et produkt, der er simpelt at sætte op og tage af igen, så vinduesafdækning ikke bliver et tidskrævende projekt, forklarer Søren Kristensen.

Hos Living Development har Wincover bestået testen på rækkehusene.

- Vi er halvvejs i opførslen af bygningerne, og Wincover har vist sig som et slidstærkt og robust materiale, som vi oveni købet kan genbruge og flytte rundt på pladsen. Det er utrolig nemt at montere korrekt og lige så nemt at tage af igen. Det er det eneste produkt på markedet, som jeg har kendskab til, der løser alle de essentielle problemer med vinduesafdækning, og vi kommer da uden tvivl til at anvende det i fremtiden, siger Kim Olesen Gammelgaard.

-dc

21/11 2022