LCA
scroll
Største ordre nogensinde: 5200 vindues- og dørelementer skal moderniseres Hostrups Have er opført 1935-36 i hjertet af Frederiksberg.

Største ordre nogensinde: 5200 vindues- og dørelementer skal moderniseres

Ejendomsselskabet Heimstaden Danmark investerer et trecifret millionbeløb i at renovere en af Frederiksbergs historiske ejendomme. De over 700 lejemål i Hostrups Have får nye energivinduer i et design, der minder om de oprindelige vinduer fra 1930’erne

For Krone Vinduer er det en ordre på omkring 5200 vindues- og dørelementer, der samlet løber op i mere end 30 mio. kr. I Hostrups Have skal de nuværende trævinduer fra 1970’erne udskiftes med moderne træ-alu energivinduer, der er specialdesignet til den ikoniske Frederiksberg-ejendom.

Vinduernes slanke alu-profil er udviklet i tæt samarbejde med bygherren Heimstaden Danmark og dennes totalrådgiver, arkitektfirmaet H+TNT, samt Stadsarkitekten i Frederiksberg Kommune.

- Hostrups Have er et af den slags projekter, vi elsker at være en del af, fordi der er så høje krav til både funktion og æstetik. Vi får mulighed for at bringe alle vores kompetencer i spil på udviklingssiden, mens vi samtidig skal køre en meget stor volumen igennem vores produktion.

- Det er et projekt, der passer rigtig godt til vores strategi om at designe vinduesløsninger, som er tilpasset det konkrete byggeri, siger projektdirektør Christian Olesen fra Krone Vinduer.

Et meget komplekst projekt
Hostrups Have er tegnet af arkitekt Hans Dahlerup Berthelsen og opført 1935-36 i hjertet af Frederiksberg. Heimstaden Danmark overtog ejendommen i 2017 og investerer nu et trecifret millionbeløb i at give Hostrups Have et løft med udskiftning af tage og vinduer.

Et af ønskerne var at få vedligeholdelsesfrie vinduer i et design, der ligner de oprindelige fra 1930’erne. Da ejendommen er bevaringsværdig, kræver det et usædvanligt smalt alu-profil, som meget få vinduesproducenter i Danmark kan levere.

En af dem er Krone Vinduer, som efter en længere dialog med Heimstaden Danmark, H+TNT og Stadsarkitekten fandt frem til en løsning, der kunne opfylde alle ønsker og krav.

- Det er et meget komplekst projekt på grund af de høje arkitektoniske krav, men Krone Vinduer har været enormt løsningsorienterede for at få det til at lykkes. Det er fagligt dygtige folk, som er helt tæt på processen, og som hele tiden formår at skitsere en alternativ løsning.

- De ved, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan lade sig gøre. Den viden og rådgivning er uvurderlig for os i et projekt som dette, siger arkitekt og projekteringsleder Kaja Moe fra H+TNT.

Foruden et visuelt løft og bedre isolering kan beboerne i Hostrups Have se frem til markant mere dagslys i deres boliger. De nuværende trævinduer har karme i tre niveauer med en samlet bredde på 120 mm.

Denne bredde vil med de nye vinduer blive reduceret markant. Tilsvarende gælder for hjørnevinduerne, hvor en specialløsning gør, at bredden også her reduceres væsentligt. Det er især indefra, at hjørneposten opleves som ’usynlig’.

-dc

18/4 2024