LCA
LCA
scroll
Malermestre vil have en maksimal betalingsfrist på løbende måned + 30 dageDanske Malermestres konjunkturundersøgelse for 2. halvår er netop blevet udgivet.

Malermestre vil have en maksimal betalingsfrist på løbende måned + 30 dage

Store virksomheder som Novo Nordisk og Carlsberg forlanger ifølge foreningen Danske Malermestre voldsomt lange betalingsfrister af de malermestre, der arbejder for dem. Nogle nævner frister på op til løbende måned + 90 dage

Ifølge en netop offentliggjorte konjunkturundersøgelse fra Danske Malermestre trækker de store virksomheder den i langdrag, når det kommer til betaling får udført malerarbejde.

- Det er helt urimeligt - ja ligefrem oprørende - at så velkonsoliderede virksomheder som Novo Nordisk og Carlsberg, forlanger så lange betalingsfrister af mine medlemmer.

- De skulle om nogen have det administrative setup til at sikre, at underleverandørerne bliver betalt til tiden. Hvorfor er det lige, at mine medlemmer skal agere bank for så store virksomheder, spørger direktør Ole Draborg i en kommentar til undersøgelsen.

- Normalt er, både jeg og mine medlemmer, tilhængere af den private aftalefrihed her i landet. Men i dette tilfælde kan markedet åbenbart ikke finde frem til en rimelig og fair løsning.

- Derfor bakker et stort flertal af vores medlemmer op om, at der fastsættes en maksimal betalingsfrist ved lov. Et passende forslag kunne for eksempel være løbende måned + 30 dage. Det burde alle kunne leve med, siger Ole Draborg.

Læs hele konjunkturundersøgelsen her.

-dc

8/7 2024