Ikke et sekund for tidligt at få de unge i gang med en håndværkeruddannelse
Danmark står til at mangle godt 100.000 faglærte i 2030, og det vil Blåkläder sammen med influencer og tømrer Casper Kjerumgaard gøre noget ved
Med 140.000 følgere på de sociale medier har tømrer Casper Kjerumgaard på få år skabt en unik position, når det gælder budskabet om at få endnu flere unge ind i håndværksfagene.
Ingen anden dansk håndværker har den samme følgerskare, og det har gjort Casper Kjerumgaard eftertragtet for nogle af de største producenter af værktøj til tømrer- og håndværksfagene.
Casper Kjerumgaard har specifikt ønsket at blive ny ambassadør for Blåkläder Workwear.
- Jeg har længe haft et godt øje til Blåkläder. Deres værdier og budskaber om ansvarlig produktion, høj kvalitet og nærmest livslang levetid på arbejdstøjet er helt i tråd med mine budskaber om kvalitet og stolthed i træfaget.
- Vi taler samme sprog, og derfor ser jeg meget frem til sammen med Blåkläder og hele deres globale familie af ambassadører at få en endnu større platform for mine budskaber med den ekstra tyngde, det giver mig at være en del af Blåkläder.
- Og ja, så elsker jeg også bare at gå i deres arbejdstøj, siger Casper Kjerumgaard.
Blåkläder Workwear har ligesom Casper Kjerumgaard godt fat i de unge med blandt andet DM i Skills som et af de fælles omdrejningspunkter.
Casper Kjerumgaard og Blåkläders tætte samarbejde skal imidlertid være med til at øge opmærksomheden om behovet for, at endnu flere unge – kvinder ikke mindst – bliver håndværkere.
- Hvis der er mange drenge, der ikke tør melde ud, at de rent faktisk hellere vil være tømrer eller elektriker end at gå på gymnasiet, så forestil dig lige at være ung kvinde. For dem er det et endnu større valg, da der blot er 4-5 % kvinder i eksempelvis bygge- og anlægsbranchen.
- Derfor vil jeg gerne sammen med Blåkläder bruge vores fælles platforme til at tale fagene op, få gjort dem attraktive både i forældrenes og de unges øjne – og også være med til at rokke ved nogle af de forhold i branchen, der ganske enkelt ikke baner vej for at få flere unge kvinder ind i fagene, siger Casper Kjerumgaard.
Danmark står til at mangle godt 100.000 faglærte i 2030, og det er derfor ikke et sekund for tidligt, at endnu flere unge ser mulighederne i en håndværksmæssig uddannelse.
Livslønnen for håndværkere er stigende, og små ting som eksempelvis arbejdstøj til kvinder, der rent faktisk er designet til kvinder og gravide maver, er noget af det, som gradvist kan være med til at flytte flere unge kvinder over i håndværksfagene.
Det er en af grundene til, at Blåkläder også har et partnerskab med Boss Ladies og foreningen Divérs, der netop arbejder for at få flere kvinder ind i håndværksfagene.
- I Blåkläder har vi et helt team af kvindelige testpiloter, der hjælper os med at designe fremtidens arbejdstøj til kvinder.
- Det vil vi gerne bruge en hel masse energi på, da det rigtige arbejdstøj er en forudsætning for, at kvinderne føler sig godt tilpas i tøjet og ikke går rundt i mandetøj, der er tre numre for stort.
- Sammen med Casper Kjerumgaard har vi tænkt os at blive ved og ved med at snakke om både unge kvinder og mænd i håndværksfagene.
- Vi skal simpelthen have nogle flere til at uddanne sig i de praktiske fag, og derfor er vi både glade for og stolte over, at Casper Kjerumgaard har peget på os som ny samarbejdspartner, siger René Christiansen, Country Manager for Blåkläder Workwear i Danmark, der indtil videre har 150 produkter til kvinder i kollektionen.
-dc