Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Nyt gennemstiksanker får ETA-godkendelseDet er typisk trapper, gelændere og bærende stål- og trækonstruktioner, som monteres med varmforzinket gennemstiksanker.

Nyt gennemstiksanker får ETA-godkendelse

fischer lancerer nu et varmforzinket gennemstiksanker med ETA-godkendelse til udendørs brug, hvilket gør det nemmere at overholde bygningsreglementet

Del artiklen på

ETA-godkendelser af bygningsdele er lovpligtige ved bærende konstruktioner og sikkerhedsværn, og hidtil har det været en bekostelig affære at få et godkendt gennemstiksanker til udendørs brug ved fastgørelse af eksempelvis gelændere.

Men nu har fischer fået et varmforzinket gennemstiksanker, FBN ll HDG, der opfylder ETA-kravene til udendørs brug – hidtil har det varmforzinkede gennemstiksanker kun været ETA-godkendt til brug indendørs.

- Flere håndværkere sætter sig ikke ind i kravene til gennemstiksanker, og derfor er mange desværre endt med en forkert løsning til byggeriet. Det indebærer ikke kun en sikkerhedsrisiko, men også en økonomisk risiko, fordi bygherre ikke kan kræve kompensation og erstatning, hvis der skulle blive problemer med byggeriet senere, siger Lars Holbæk, der er product manager hos fischer.

- Vores produkter sælges via forhandlere, og det er typisk håndværkerne, som bruger vores gennemstiksanker på de større byggepladser. Vores produkt er egnet til betonbyggeri, og derfor er det vigtigt, at produktet er godkendt til udendørsbrug, fortsætter Lars Holbæk.

Artiklen fortsætter under billedet...
Det nye, varmforzinkede og ETA-godkendte gennemstiksanker kan nu købes i de håndværkerbutikker, der forhandler fischer-produkter.

En billigere og hurtigere løsning
Hvis man hidtil har skullet følge bygningsreglementet, har et rustfrit gennemstiksanker været løsningen. Men det er samtidig en dyrere løsning, som mange har sprunget over.

Ifølge Lars Holbæk er der cirka en 50 % besparelse ved at bruge varmforzinket gennemstiksanker i forhold til et rustfrit.

Ud over at være ETA-godkendt er det nye gennemstiksanker også hurtigere at montere, da det er nemmere at hamre i og spænde til.

-los

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

11/9 2018
VærktøjAkku værktøjBefæstigelseEl værktøjIndustriel malingIndustristøvsugereIsoleringsholderKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruerSnavsspray Eco venlig systemStål skruerTekniske produkterTyverimærkning værktøjVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.