Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

3XN designer ny München-arena

3XN designer ny München-arena

I samarbejde med landskabsarkitekterne Latz+Partner har 3XN fået til opgave at opføre den nye hjemmebane for Münchens ishockeymestre og basketballmestre

Del artiklen på

Hovedstaden i den tyske delstat Bayern, München, FC Bayern Basketball, SAP og Red Bull har netop præsenteret den danske tegnestue, 3XN og landskabsarkitekterne Latz+Partner som vindere af konkurrence om at designe den nye multiarena, der skal ligge, hvor det gamle Olympia-Radstadion lå i Münchens Olympiapark.

Den nye arenas asymmetriske form og højde afspejler områdets karakter og viser respekt for den oprindelige vision om at skabe et organisk arkitektonisk landskab. Arenaens ovale, organiske, lyse og legende form indlejrer sig i det omgivende landskabs blidt bølgende kurver. Intentionen er at skabe former i landskabet snarere end klart definerede bygninger, der falder naturligt og respektfuldt ind i den verdensberømte Olympiapark. Det beplantede tag og den vertikalt opbyggede facade forstærker dette indtryk. Facaden kendetegnes ved en vertikal lamelstruktur, der smyger sig opad over de glasdækkede indgangspartier og dermed fremhæver hovedindgangene. De nedgravede træningsarealer formes til en græsklædt bakke, fletter sig ind i topografien og muliggør den naturlige fortsættelse af Olympiaparks veje og landskabsarkitektur.

- Vi er stolte over at skulle designe den nye multiarena i Olympiapark i München, der bliver 3XN's fjerde arenaprojekt. Det er en enestående mulighed for at blive en del af denne inspirerende og historiske totalarkitektur. Under designprocessen gjorde vi os hele tiden tanker om ideerne bag det oprindelige design, og vi spurgte ofte os selv, hvad Günter Behnisch ønskede at opnå. For os var det vigtigt at skabe en fleksibel og alsidig arena med en stærk identitet, der samtidig respekterer det oprindelige Olympiaparks historie og vision, og som vil være en naturlig del af Olympiapark. Vi vil skabe rammerne for fantastiske oplevelser for fansene, siger Jan Ammundsen, der er Head of Design hos 3XN.

I harmoni med det uforlignelige
Afhængigt af bygge- og godkendelsesprocessens forløb forventes byggeriet at gå i gang i vinteren i år. Det er planen, at den nye arena skal åbne sidst på sommeren i 2021. De to fremtidige hovedbrugere FC Bayern München Basketball og Red Bull München kan årligt spille op til 40 kampe i arenaen. Herudover kan der afvikles yderligere 20 sportsarrangementer samt 20 sportsrelaterede arrangementer. Samlet set har arenaen et bruttoetageareal på 62.500 m2.

- 3XN's fremragende design er i harmoni med den uforlignelige Olympiapark og beriger den samtidig med sit unikke og elegante arkitektoniske udtryk. Samtidig kombinerer designet økonomi, bæredygtighed og energieffektivitet. Derfor var 3XN's bidrag for os det bedste blandt mange gode forslag i konkurrencen. Med den nye multiarena får de to tophold Red Bull München og FC Bayern München Basketball samt deres fans en topmoderne hjemmebane, og samtidig får byen og Olympiapark et nyt vartegn. München og de to klubber vil i de kommende årtier kunne drage fordel af dette privatfinansierede mega-projekt, siger Christian Schluder fra Red Bull GmbH:

-kj

Læs mere om Byggeri

15/2 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder