Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

NCC i mål på Energinet-projektEt hold glade folk, der kunne fejre 22 km. 132 kV kabler installeret med Watucab-metoden.

NCC i mål på Energinet-projekt

Med en ny metode, Watucab, hvor kablerne spules med vand gennem rør, er NCC kommet igennem med det sidste kabel under Kalvebod-løbet

Del artiklen på

Begivenheden blev behøringt fejret, og der var store smil hele vejen rundt hos alle, der deltog.

- Vi har presset alle og ikke mindst os selv, og det har været fantastisk at se, hvad vi har udrettet, fortæller områdedirektør i NCC Civil Engineering, Kim Høgh Thomsen, og fortsætter:

- Da vi stod der i mørket, og det sidste kabel var spulet igennem under Kalvebod-løbet, så fyldtes jeg med stolthed, stor taknemmelighed og ikke mindst stor lettelse over et stykke veludført arbejde. Det har været en holdindsats. Både bygherren Energinet, vores underleverandører, diverse vejformænd fra Københavns og Hvidovre kommuner samt Skov- og Naturstyrelsen og selvfølgelig vores egne NCC-kolleger har ydet deres allerbedste for at vi sammen er kommet så godt i mål med projektet.

Projektet rummer etablering af 11 km. højspændingskabler (132 kV) fra Avedøreværket frem til Amager koblingsstation. Det er en strækning, der udfordrer med lange komplicerede boringer, og blandt dem altså den netop overståede boring under vand, hvor rørene løber under Kalvebod løbet.

Metode med mange fordele
NCC trækker kablerne på en del af strækningen med den såkaldte Watucab-metode, som er udviklet af et schweizisk firma. Watucab bruger vand som transportvæske til at installere elkabler, hvor der er begrænset plads at arbejde på.

- Fordelene ved den nye metode er betydelige. Det giver hurtigere fremdrift, og de trafikale udfordringer bliver løst hurtigt, ligesom at metoden minimerer anlægsperioden og dermed giver færre gener for borgerne i nabolaget. Det er også en metode, der giver mindre risiko for skader på både kabler og kanaler under installering, ligesom at den gør det muligt at installere længere kabler sikkert gennem snoede kanaler, siger Kim Høgh Thomsen.

Gravearbejdet begyndte i april 2018 og forventes afsluttet i maj 2019.

-kj

Læs mere om Byggeri

15/2 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder