LCA
scroll
Når bureaukratiet bliver tåbeligtDenne brændeovn skal skrottes, men den kan lovligt udskiftes med en mage til

Når bureaukratiet bliver tåbeligt

En brændeovn fuldstændig mage til helt lovlige brændeovne skal skrottes, fordi den er etableret før 2003

Af Dan Bjerring
Chrisiansborg

Poul Erik Jensen Nybrohus fra Grenå har rettet en henvendelse til Folketingets Miljøudvalg for at gøre opmærksom på en direkte tåbelighed i loven om brændeovnes lovlighed.

Han har solgt sin lejlighed på Frederiksberg og købt en landvilla på Djursland. I den forbindelse er han samtidig blevet ejer af en fin brændeovn, Morsø 2140, som er produceret før 2003 Derfor skal den ifølge loven skrottes.

Men den nævnte ovn er produceret i serie frem til 2006:

- Der er således lovlige ovne i denne serie, som er helt magen til min. Det er alene årstallet, som skiller. Det virker derfor meget ulogisk, at jeg skal skrotte min ovn, påpeger Poul Erik Jensen Nybrohus.

Stødt på retsfølelsen
Udover at det koster 15.000- 20.000 kroner, og at han kan finde en lovlig ovn fuldstændig mage til, så udledes der en masse CO2 på at fremstille en ny ovn. Der er ifølge loven ingen mulighed for dispensation:

- Så sund fornuft er en by i Rusland. At min skorstensfejer fortæller mig, at jeg gerne må bruge min ovn på min terrasse, gør ikke sagen bedre. Om det er lovsjusk, ved jeg ikke, men Miljøstyrelsens praksis omkring dette bør ændres nu. Det er ganske enkelt urimeligt - og det er i den grad med til at gøre det dyrt at være borger. Må sige, at jeg er stødt på min retsfølelse. slutter henvendelsen fra Poul Erik Jensen Nybrohus.

6/2 2023